Wetsuit merken voor zwemmen? - Gratis test zwemmen - WetsuitDirect.nl

Verschil wetsuit merken?

Het is moeilijk te zeggen wat het beste wetsuit voor het zwemmen op de markt is, omdat zaken als je lichaamsvorm, fit en persoonlijke smaak een grote rol spelen bij het bepalen wat het beste wetsuit voor je is. De belangrijkste kenmerken die een wetsuit goed of het beste uit een lijn maken voor zwemmen zijn:

  • Neopreen kwaliteit en isolatie mogelijkheden 
  • Hoeveel stretch heeft het neopreen 
  • Wat voor soort naden worden gebruikt en zijn de naden waterdicht (GBS, Taped Seams) 
  • Extra isolatie in het neopreen 

Allereerst is het goed om te weten dat bij zwem wetsuits de dikte aangegeven wordt met twee of drie verschillende dikte maten in millimeters. Hier staat dan bijvoorbeeld 3/2, 4/3 of 5/3 bij. Ook al is bij ieder merk en soort wetsuit de dikte verdeling anders, kan je als vuistregel gebruiken dat het eerste cijfer de dikte van het neopreen rondom de borst en benen is. De tweede maat de dikte bij de armen.

Als er drie maten staan (bijvoorbeeld 5/4/3) is de eerste maat voor de dikte bij de borst, tweede bij de benen en derde bij de armen. Voor de koude Nederlandse wateren wil je je goed warm aankleden. Winter wetsuits voor zwemmen hebben daarom een stuk dikker neopreen dan de zomerse variant. Om de Nederlandse winter comfortabel door te komen raden wij daarom minstens 5mm neopreen bij de borst aan. Een 4mm dik pak kan je  in het voor- en najaar lang redden, maar midden winter zal je merken dat het behoorlijk fris is! 

DeBoer wetsuits

Dare2Tri

Aqua Sphere

Dames Wetsuits

C-SKINS SWIM RESEACH

Dames Wetsuits

Heren Wetsuits

Wetsuit liever eerst proberen?

Gratis testen op locatie is mogelijk

You've just added this product to the cart: